A szellemi tulajdon védelme
 

Okostelefonos alkalmazással tennék élménnyé a tanulást magyar fiatalok

A A A    Nyomtatható verzió

Az innobie csapat tanulást forradalmasító projektje az Eddie nevet viseli. Innovációjuk „egy mobil app és egy tankönyv egyedi hibridje. A megoldás továbbra is a tankönyvre és annak tartalmára épít: a könyv illusztrációit speciális jelölésként használva a kiterjesztett valóságba viszi a gyerekeket, hogy olyan környezetben ismertesse meg velük a tananyagot, amelyre egyébként is fogékonyak. Ily módon könnyebbé, olcsóbbá, nem utolsó sorban pedig hatékonyabbá válik a tantermi demonstráció – olvasható a hirado.hu oldalán.

A fiatalok fejlesztésének célja, hogy a szükséges rosszként kezelt mobiltelefonra a tanárok segítségként tekintsenek, az iskolák pedig a költségcsökkentés egyik kulcsát lássák benne.

Az innobie csapata a Microsoft Imagine Cup verseny hazai döntőjén aratott győzelem után a régiós fordulón képviseli hazánkat.

Röviden a nemzetközi versenyről

A Microsoft 2004 óta minden évben megrendezi az Imagine Cup-t. Az Imagine Cup egy globális verseny, amely arra ösztönzi a következő generáció informatikatanulóit, hogy csapatokba szerveződve hozzanak létre az életünket, munkánkat és játékainkat befolyásoló alkalmazásokat – kihasználva a kreativitásukat, szenvedélyüket és technológiai tudásukat. Minden évben több ezer, a világ különböző pontjairól érkező diák verseng a pénznyereményért, az utazásért, a további díjakért és az Imagine Cup megnyeréséért járó tiszteletért.

 

Forrás:
Tanulást forradalmasító alkalmazás nyert az Imagine Cupon – hirado.hu – 2018. április 05.

Kép forrása: https://careersonline.unimelb.edu.au/students/news/detail/1315