A szellemi tulajdon védelme
 

Ifjú kutatók pályázatait várják a világ egyik legnagyobb

A A A    Nyomtatható verzió

Idén, június 12-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szervezi az egyik legrangosabb nemzetközi tudományos és innovációs verseny, a Falling Walls Lab hazai előválogatóját. Az esemény lehetőséget nyújt fiatal tehetségek, egyetemi hallgatók, akadémiai életben résztvevők és vállalkozók számára, hogy bemutassák jelentős társadalmi vagy gazdasági hasznot eredményező tudományos- és fejlesztési projektjeiket.

A nemzeti versenyek győztesei lehetőséget kapnak arra, hogy idén novemberben, a verseny berlini döntőjében is bemutathassák fejlesztésüket több mint 50 ország versenyzői mellett.

A BME május 2-ig várja azoknak a lelkes, a tudomány és az innováció területén kimagasló eredményeket elérni vágyó pályázóknak a jelentkezését, akik jelenleg alap- vagy mesterképzésben vesznek részt, vagy akiknek alapdiplomájuk megszerzése óta nem több mint 10 év, vagy a mesterdiplomájuk megszerzése óta nem több mint 7 év telt el, vagy PhD fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.

 

Falling Walls

A Falling Walls interdiszciplináris konferenciát minden évben november 9-én, a Berlini Fal lebontásának évfordulójához kapcsolódóan rendezik meg a német fővárosban. A fiatal, tehetséges innovátorok versenyére Falling Walls Lab címmel a konferencia előtti napon kerül sor, melyre a nemzeti előválogatók nyertesei kapnak részvételi lehetőséget.

A rendezvény célja: a tehetségek minél szélesebb körű megismertetésének elősegítése és a szakmai kapcsolatok építésének a megkönnyítése.

Forrás:

Májusig lehet jelentkezni a világ egyik legnagyobb innovációs versenyének magyarországi válogatójára – profitline.hu – 2018. április 11.

Kép forrása: https://www.mediaklikk.hu