A szellemi tulajdon védelme
 

Kihirdették az 1app alkalmazásfejlesztő verseny győzteseit

A A A    Nyomtatható verzió

Az alkalmazásfejlesztő versenyt aBudapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) hirdette meg tavaly ősszel a középiskolai tanulók és felsőoktatási hallgatók részére. A verseny célja: a magyar mobilalkalmazás-piac élénkítése, az új szereplők felfedezése volt.

A kiírás szerint a közösséget szolgáló mobilalkalmazás terveket vártak a pályázóktól.

Az 1App mobilalkalmazás-fejlesztő verseny győztese Zeisler Márton, aki a VolunTime néven önkéntes munkavállalást közvetítő mobilalkalmazást tervezett. Az applikáció lényege, hogy segíti az önkéntes munkavállalók és az önkénteseket kereső szervezetek egymásra találását. A zsűri számára az ötlet nagyszerűsége mellett fontos szempont volt a letisztult dizájn és az egyszerű használhatóság is.

A második helyezést Horváth Roland, soproni középiskolás diák kapta, aki egy játékos közösségformáló alkalmazást fejlesztett. A Try Not To Smile nevet viselő applikáció segítségével pár perc alatt, önfeledten kikapcsolódhatunk. Játékának lényege, hogy a használója a vicces videók nézése közben minél tovább maradjon komoly, miközben az alkalmazás figyeli az arcát.

A verseny bronzérmese a Szilvás Anett-Tóth Bence páros lett, akik MoMAPP nevű alkalmazásukkal a vidéki nagyvárosok helyi közösségi közlekedésében nyújtanak segítséget.

Az ünnepélyes díjátadón a verseny dobogósai az oklevelek mellett 500, 300, illetve 150 ezer forint összegű pénzíjat vehettek át.

 

Forrás:

Önkéntes munkavállalást segítő alkalmazás nyert az 1App fejlesztő versenyt – 1app.mik.bme

Kép forrása: iphonekozosseg.hu