A szellemi tulajdon védelme
 

Folytatódik az Eredetvédelmi Országjárás

A A A    Nyomtatható verzió

A Földművelésügyi Minisztérium 2015-ben elindította Eredetvédelmi Programját, melynek célja az oltalomban részesülő földrajzi árujelzők számának növelése, valamint a már meglévő földrajzi árujelzőkben rejlő lehetőségek jobb kihasználása.

A termelőkkel folytatott személyes konzultációk eredményei bebizonyították, hogy az új bejelentések egyik akadálya, hogy a potenciális kérelmezők tájékozatlanok az uniós oltalmakkal és azok védjegyjogi összefüggéseivel kapcsolatban. Ezért az eredetvédelem és a védjegyek szerepéről, jelentőségéről a termelők részére regionális fórumsorozatot szerveznek, ahol többek között közérthető nyelven bemutatják az eredetvédelmi oltalomban rejlő jogi és marketing lehetőségeket is, mint a piaci érvényesülés lehetséges elősegítőit.

A 2018-as, következő fórumsorozat 2018. május 9-én Győrött lesz, ahol többek között a pannonhalmi levenduláról is szó esik.

A fórumsorozat szakmai közreműködői: a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a NAV, a NÉBIH, a HNT, a PNT, a NAIK, a NAK, az AKI, az AMC Nonprofit Kft., a szakmaközi szervezetek és a gazdaszervezetek, a Magyar Védjegy Egyesület és az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Közhasznú Egyesület.

A földrajzi árujelzőkről és a védett eredetű termékekről az eredetvedelem.gov.hu oldalán lehet tájékozódni.

 

Forrás:

A pannonhalmi levendula is fókuszba kerül – agrotrend.hu – 2018. április 25.

Kép forrása: http://eredetvedelem.gov.hu/