A szellemi tulajdon védelme
 

STEPS AHEAD – magyar-lengyel design kiállítás nyílik a FUGA-ban

A A A    Nyomtatható verzió

Egy magyar-lengyel együttműködés eredményének köszönhetően átfogó magyar és lengyel design kiállítás nyílik STEPS AHEAD címmel. A tárlat a két ország formatervezésének dinamikus fejlődését mutatja be, főként a 2000. után született, a mindennapi életünket közvetlenül befolyásoló ipari formatervezési tervekre összpontosítva.

A STEPS AHEAD bemutatja a lengyel és magyar tervezőkben rejlő képességeket, mely egyúttal a két ország gazdasági potenciálját is tükrözi. A kurátorok nem csak a hasonlóságokat és különbségeket mutatják meg, de azokat az ágakat is, melyek a politikai és gazdasági rendszerváltozás legérdekesebb projektjeit szülték. Mindkét ország esetében szó lesz tehát bútorokról, közlekedésről, világításról, kerámiáról és közösségi tervezésről. Ezeket a termékeket Lengyelország esetében a közterek, eszközök, háztartási gépek, Magyarország esetében pedig orvosi eszközök, játékok, sporteszközök és hangszerek egészítik ki.

A STEPS AHEAD kiállítási tárgyakon, nagyméretű fényképeken, valamint egyes megvalósításokat bemutató videókon keresztül közel 100 olyan projektet mutat be, melyek többsége gyártásra is került.

A kiállítás május 9-28. között lesz látogatható a FUGA Budapesti Építészeti Központban (1052. Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

A kiállítással kapcsolatban bővebb információk olvashatók a kiadott sajtóközleményben.

 

Forrás:

STEPS AHEAD kiállítás megnyitó – mft.org.hu – 2018. május 03.

Kép forrása: http://polinst.hu/node/11576