A szellemi tulajdon védelme
 

Design Hét Budapest – már 15 éve

A A A    Nyomtatható verzió

Idén október 5. és 19. között rendezik meg az évről-évre nagy érdeklődésre számot tartó Design Hét Budapest fesztivált. Magyarország legnagyobb designeseménye a 15. évfordulója tiszteletére a megszokottól eltérően nem 10, hanem 15 napon keresztül kínál majd változatos programokat az érdeklődőknek. A rendezvénysorozat idei szlogenje: Mission: Design.

„A Design Hét Budapest rendezvényeinek a kezdetektől nyilvánvaló a küldetése. A folyamatos szemléletformálás, a tudásmegosztás igénye, az újabb és újabb szakterületek, témafelvetések, alkotók, vállalkozások programsorozatba való bekapcsolása, a szakemberek és vállalkozások közötti együttműködések kialakításának, illetve a designvállalkozások piacra lépésének elősegítése és versenyképességük fokozása, valamint a legfrissebb eredmények közismertté tétele mind annak a küldetésnek részei, melynek célja egy erős és fenntarthatóan működő design-ökoszisztéma kialakítása Magyarországon”. – olvasható a lakaskultura hasábján.

Az októberi rendezvény idei Díszvendég országa Németország lesz, programjainak megszervezésében a Design Hét Budapest partnereként Németország Budapesti Nagykövetsége és a budapesti Goethe Intézet vesznek részt.

A hagyományokat követve idén is a Design Hét Budapesten adják majd át a Magyar Formatervezési Díjakat és a Design Management Díjakat.

A 15 napos rendezvényre nagyon gazdag, de rendkívül széles skálán mozgó programok közül, országszerte mintegy 250 program közül lehet majd választani. A közkedvelt Nyitott Stúdiók program keretében idén is lehetőség nyílik a tervezői műhelyekbe való bepillantásra, lesznek sztárdesigner előadások, termék- és divatbemutatók, kiállítások, Design Túrák, workshopok, kerekasztal-beszélgetések és még számos más, érdekes esemény.

Új elem a programsorozatban az OTTHONDesign szakkiállítással való stratégiai együttműködés, mely elsősorban a hazai designerek önálló bemutatkozását, népszerűsítését, piacra lépését és piacszerzését hivatott elősegíteni.

Idén tavasszal is megjelent a Budapest Design Map, mely évek óta a hazánkba látogató külföldiek, valamint a design iránt érdeklődő, hazai nagyközönség kedvence. A Design Map terjesztési pontjairól részletes, naprakész információ a Design Hét Budapest Facebook-oldalán található.

A Design Hét Budapest védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács.

 

Forrás:

15 éves a Design Hét Budapest – lakaskultura.hu – 2018. május 11.

Kép forrása: http://designhet.hu/2017/