A szellemi tulajdon védelme
 

Újragondolták az eddig Toptalq elnevezéssel működő hírgyűjtő portált

A A A    Nyomtatható verzió

A magyar fejlesztésű Toptalq hírgyűjtő portál eddigi működését Filter.hu névenfolytatja tovább. A fejlesztők célja, hogy hírszűrő platformjuk nemzetközi szinten is megváltoztassa a hírfogyasztás módját. Innovációjuknak köszönhetően a portál az aktuális témakörökre helyezi a hangsúlyt, amely az információk személyre szabottabb szűrését és egy-egy terület alaposabb megismerését teszi lehetővé a felhasználók számára.

„A portál jelenleg több mint 100, aktuális eseményeket feldolgozó vagy általános témában automatizáltan, algoritmus segítségével gyűjti az online elérhető megjelenéseket, amelyeket szerkesztői támogatással, időrendi sorrendben, intuitív felhasználói platformon tesz közzé látogatói számára. Az egyes hírek címe, illetve pár szavas bevezetője alapján a látogatók tovább kattinthatnak az eredeti hírforrásra. A témák gyűjteménye az aktuális politikai és gazdasági történésektől, a legnépszerűbb bulvár híreken, sztárkapcsolatokon, karikatúrákon, lakberendezésen, érdekes történelmi eseteken, technológiai újításokon, illetve hobbikon át egészen az egyes sportágakig terjedhet. A témakörökhöz kapcsolódó anyagokat a felületen két, esetenként pro és kontra szempont szerint csoportosítják. A módszer segítségével az ellentétes vélemények is egy helyen érhetők el, segítve a kiegyensúlyozott tájékoztatást, ami a platform elindításakor az egyik legfontosabb cél volt.” – olvashatjuk a technokrata oldalán.

 

Forrás:

Ez a magyar fejlesztés százmilliós befektetéssel reformálná meg a világ hírfogyasztását – technokrata.hu – 2018. május 18.

Kép forrása: http://brandtrend.hu/media/2018/05/17/filter-hu-neven-folytatja-a-toptalq