A szellemi tulajdon védelme
 

A csomagszállítás megreformálását tűzte ki célul egy magyar startup

A A A    Nyomtatható verzió

Oline fuvarmegosztó platformot hozott létre a ViddL nevet viselő ötfős magyar startup. Rendszerük a webshopokat és a futárokat köti össze, melynek köszönhetően egy rendkívül rugalmas, gyors és az átlagosnál olcsóbb csomagszállítási szolgáltatást tudnak kínálni.

Az innovatív szolgáltatást igénybe vevő webshop vagy magánszemély feltölti a csomagjának adatait a ViddL online felületére és egyben megadja azt a fontos információt is, hogy mikorra szeretné, hogy a küldeménye célba érjen. Ezek az adatok megjelennek a futárok előtt is, akik önmaguk dönthetik el, hogy mely megrendelések kiszállítását teljesítik.

A manapság komoly problémát jelentő futárhiánynak a ViddL rugalmas munkaidővel és teljesítményalapú bérezéssel kívánja elejét venni.

A ViddL szolgáltatása júniustól még csak Budapesten lesz elérhető, de 2019-től már más nagyvárosokban is jelen lesz. A távolabbi célok között már Közép-Kelet-Európa meghódítása is szerepel.

A ViddL sikeresen szerepelt a hazai startup-inkubációs programokban. Közép-Európa legnagyobb energetikai versenyén, a PowerUp-on innovatív csomagszállítási online platformjukkal a dobogó harmadik fokára állhattak.

A ViddL hivatalos weboldala: https://viddl.hu/

 

Források:

Így formálja újra öt menő fiatal a városi csomagszállítást – technokrata.hu – 2018. május 16.

Budapesten indul a futárok Uberje – infostart.hu – 2018. február 08.

 

Kép forrása: https://startitkh.hu/portfolio-item/viddl/