A szellemi tulajdon védelme
 

Határtalan Design – 9 ország több mint 100 dizájnerének munkái láthatók

A A A    Nyomtatható verzió

A Budapesti Nyári Fesztivál és a Múzeumok Éjszakája programsorozat részeként Határtalan Design címmel kiállítás nyílt a Bálnában, ahol 9 ország több mint 100 dizájnerének munkái tekinthetők meg a mai naptól egészen augusztus végéig.

A kiállításon a régiós – cseh, lengyel, magyar és szlovák – tervezők mellett az idén először tekinthetik meg az érdeklődők német, osztrák, román, svájci és szlovén művészek bútorait, lakástextiljeit is. A fiatal és középgenerációs kreatívok munkái között számos hazai és nemzetközi elismert alkotó munkája is látható.

A kurátorok kifejezett szándéka, hogy megmutassák a terület sokszínűségét, így – a hatalmas anyaghoz kapcsolódva – az idén tárgyfotósok és ékszertervezők is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.

A Nemzetközi Visegrádi Alap, valamint a CIG Pannónia Biztosító támogatásával a szervezők dizájndíjat alapítottak Határtalan Design Díj néven. Az elismerés célja a kiállítók szakmai teljesítményének elismerése, valamint a figyelem felhívása a designban rejlő potenciálra, a mecenatúra jelentőségére. A neves szakértőkből álló zsűri az adott tárgyak eredetiségét, innovatív megoldásait és magas dizájntartalmát értékeli. A három nyertes alkotó személyenként bruttó 400.000 forint díjazásban részesül.

A kiállítás pontos helyszíne és időpontja:

Helyszín: Új Budapest Galéria (Bálna), 1093 Budapest, Fővám tér 11–12.
Időpont: 2018. június 15. – augusztus 26.

A Határtalan Design weboldalán lehet bővebb információt szerezni magáról a kiállításról és a tervezett programokról: http://madeinhungary-meed.hu/#bemutatkozas

 

Forrás:

határtalan design 13.madeinhungary + 06.MeeD – madeinhugary-meed.hu – 2018. május

Kép forrása: http://madeinhungary-meed.hu/#bemutatkozas