A szellemi tulajdon védelme
 

Nemzetközi Formatervezői Pályázatot hirdet a Zepter Internaitonal

A A A    Nyomtatható verzió

A Zepter International idén már 15-ik alkalommal, hirdeti meg formatervezési pályázatát, az ArtZeptet. A pályázat témája „a fény szabadsága”.

A designerek szabadon választhatják meg a tematikához kapcsolódó konkrét tartalmakat, azonban a pályamunkákhoz felhasznált anyagok tekintetében kötelező a LED (fénykibocsátó dióda) fényforrások alkalmazása. A diódákat viszont bármilyen műalkotásba, háztartási eszközbe, illetve anyagkörnyezetbe (fa, üveg, gumi, poliészter, illetve kompozit anyagok) be lehet illeszteni. A pályázóknak tehát nincs más dolga, mint szabadon engedni fantáziájukat és szabadon értelmezni a fények, illetve a fényforrások fogalmát.

Érdemes pályázni, a nyertesek ugyanis értékes nyereményeket kapnak. A fődíjazott 10.000 EUR nyereményben részesül, a 2. helyezett 4.000 EUR értékű Zepter terméket kap, a 3. helyezett 3.000 EUR értékű Zepter terméket kap, ezeket a díjazott választhatja ki. Emellett promóciós különdíjat is oszt a zsűri, egy pályázaton részt vevő művész munkájának népszerűsítésére. A Zepter International képviselői által kiválasztott egy vagy több pályamunka kis szériás gyártásba kerül (max. 100 db), és a Zepter az így készült darabokat kiállítja a Zepter irodaépületeiben vagy üzlethelyiségeiben a világ minden táján. A kiállított pályaművek mellett jól látható módon feltüntetjük a pályázó nevét.

A pályázatok benyújtási határideje: 2018. október 1-je.

A részletes pályázati kiírás a www.artzept.com oldalán olvasható.

„Az ArtZept Nemzetközi Formatervezői Pályázatot, Madlena Zepter alapította 2004-ben. A pályázat azóta a világ egyik legkiemelkedőbb formatervezői díjává nőtte ki magát. Az ArtZept nem csak azért jött létre, hogy új, fiatal formatervező tehetségeket ismertethessen meg a világgal és segítse szakmai érvényesülésüket, hanem egyúttal az is célja, hogy betekintést adjon a kreatív design aktuális trendjeibe. Ezen felül az ArtZept – mint világszerte ismert szponzora, a Zepter International – tevékenységén keresztül hidat teremt az üzleti élet és a művészet, a racionalitás és az érzelmek, valamint a funkció és a tartalom világai között. A művek mögött álló motiváció megértése, illetve a zsűri munkájába történő betekintés különösen gazdag inspirációt jelent a Zepter International számára, hiszen egy olyan vállalatról van szó, amely mélyen elkötelezett az olyan exkluzív, minőségi termékek kifejlesztése és előállítása mellett, amelyek emberek millióinak az életminőségét javítják.” – olvasható a zeptermagazin oldalán.

 

Forrás:

A fény szabadsága – Újra meghirdetjük az ArtZept formatervezői pályázatot – zeptermagazin.hu – 2018. június 13.

Kép forrása: www.zeptermagazin.hu