A szellemi tulajdon védelme
 

Dobogós helyezést ért el egy székesfehérvári diák

A A A    Nyomtatható verzió

Az idén 33. alkalommal, 2017. augusztus 14-e és 20-a között rendezték meg a Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyt (CASTIC). 41 országból közel 250 fiatal vett részt a versenyen, köztük a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium diákja, Laufer Jónás, aki idén a Magyar Innovációs Szövetség 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyének harmadik helyezettje volt.

A kínai Csunkingban rendezett világversenyen a magas színvonalú projektek közül Laufer Jónás az Egyensúly befolyásolásának kutatása 2.0, avagy balesetek megelőzése okostelefonnal című pályamunkájával (amely az alkohol egyensúlyra kifejtett hatását mérő baleset-megelőző alkalmazás) bronzérmet nyert és emellett a CASTIC csapat legnépszerűbb versenyző különdíját is megkapta. 

Laufer Jónás meghívást kapott a luxemburgi innovációs versenyre és a tavaszi pekingi nemzetközi versenyre is. Az egyik zsűritag meghívta a shanghaji Tongji Egyetemre, egy másik zsűritagtól pedig meghívást kapott a Nankai Egyetemre is.

 

Forrás:

Harmadik lett egy magyar diák a kínai innovációs versenyen – gyartastrend.hu – 2018. augusztus 22.

Kép forrása: http://www.szekesfehervar.hu/fehervari-diak-sikere-a-33-kinai-ifjusagi-tudomanyos-es-technologiai-innovacios-versenyen