A szellemi tulajdon védelme
 

Új motivációs módszer az angol nyelv tanulásában

A A A    Nyomtatható verzió

A tudás beépül és elmélyül azzal az új, élményszerű online nyelvoktatási módszerrel, melyet két magyar anyanyelvű angol tanár Szabó Kisanna és Gönczy Edit dolgoztak ki.

A két tapasztalt nyelvtanár kutatást végzett annak érdekében, hogy választ kapjanak arra, mi okozza a legnagyobb problémát a nyelvtanulásban.

A motiváció hiányát kapták végeredményül, melyre válaszul kidolgozták első regényalapú online nyelvtanfolyamukat a Levelty Books-t, melynek lényege, hogy a nyelvtudás a regény történetén keresztül épül be.

Szabó Kisanna, a program kidolgozója elmondása szerint a regény minden fejezetét egy-egy nyelvtani példára, és két részre osztottak fel. A program lényege, hogy a fejezetek első felében a tanuló megtanulja az új formákat, és a fejezet másik részében az „extrákkal, a kivételekkel, a különlegességekkel” is megismerkedik. A tanuló meghallgatja a hangoskönyvet is, amelyet egy brit színész mondott fel, majd következik a nyelvtani magyarázat, végül a szövegértési, nyelvtani és a szókinccsel foglalkozó feladatokkal fejeződik be a tanulási folyamat.

A Levelty Books hivatalos weboldala: https://leveltybooks.com/

 

Forrás:

Regényalapú nyelvtanfolyam segít az angol tanulásában – hirado.hu – 2018. augusztus 13.

Kép forrása:  https://www.facebook.com/LeveltyBooks/