A szellemi tulajdon védelme
 

Minőség-Innováció 2018, nemzetközi pályázat

A A A    Nyomtatható verzió

A Finn Államelnök 2007-ben indította útjára Minőség-Innováció Pályázatát, a termékek és szolgáltatások vevőorientált minőség-fejlesztését szolgáló innovációs eredmények elismerésére. A nemzetközivé lett finn kezdeményezéshez az alábbi országok csatlakoztak Baszkföld, Botswana, Csehország, Dél-Afrika, Észtország, Finnország, Izrael, Kazahsztán, Kína, Lettország, Litvánia, Magyarország Oroszország, Ruanda, Spanyolország, Swáziföld, Svédország és Zimbabwe.

Magyarország 2013-ban kapcsolódott be a nemzetközi pályázatba. Hazánkban – a finn koordinátorral együttműködésben – az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága hirdeti meg a pályázatot, melynek alapvető célja a hazai versenyképesség növelése a minőség fejlesztését szolgáló innováció ösztönzésével.

Pályázni nagyvállalati, kis- és középvállalati, mikro- és startup vállalkozások, közszféra és non-profit szervezet, oktatási intézmények, egészségügyi és szociális szférában működő szervezetek, felelős és a környezet fenntarthatóságára irányuló innovációk, ill. potenciális innovációk kategóriákban lehet.

A pályázatokat szeptember 20-ig várják a szervezők.

A pályázatokat először nemzeti szinten bírálják el, majd a legmagasabb pontszámot kapott pályázó indulhat a nemzetközi megmérettetésen, melyre 2019. február 27-28-án kerül sor Kína fővárosában, Pekingben.

Bővebb információk az EOQ MNB oldalán olvashatók:

http://eoq.hu/egyeb/minoseg-innovacio-2018/

 

Forrás:

Minőség-Innováció 2018 pályázat – EOQ MNB – 2018. szeptember.

Kép forrása:

https://prosertek.com/es/