A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar diákok állhattak a dobogó mindhárom fokára

A A A    Nyomtatható verzió

Már 10. alkalommal vettek részt magyar diákok a tudományterület legnagyobb szakmai presztizsű vetélkedőjén, a kanadai Québec-ben július 30. és augusztus 06. között lebonyolított Nemzetközi Földrajzi Olimpián.

A hazánkat képviselő, 16-19 éves tanulók – az elvárásokat messze felülmúló – teljesítménye meghozta a gyümölcsét, az eredményhirdetésen a dobogó mindhárom fokára ők állhattak föl.

Idén ősszel a budapesti Radnóti Miklós Gimnáziumban kezdő Kaszap Kinga, 43 ország 163 versenyzője legjobbikaként, arany-, Mészáros Márton, a pápai Türr István Gimnázium diákja ezüst, Mészárik Márk, a budapesti ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium tanulója bronzérmet hozott haza. Bodansky Benjámin, a budapesti V. Kerületi Eötvös József Gimnázium diákja pedig a középmezőnyben végzett.

A magyar csapat felkészítésében évek óta eredményesen vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézetének munkatársai és doktoranduszai.

 

Forrás:

Magyar siker a Nemzetközi Földrajzi Olimpián: három érmet is szerzett a hazai csapat – szeretlekmagyarorszag.hu – 2018. augusztus 13.

Kép forrása: https://www.rgo.ru/