A szellemi tulajdon védelme
 

Újra keresik a fiatal feltalálókat és tudósjelölteket

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Innovációs Szövetség 28. alkalommal meghirdette az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyét a 2018/2019-tanévre az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az M5 csatorna támogatásával.

A 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen egyénileg vagy kétfős csapatokban indulhatnak az 1998. október 1. és 2005. szeptember 1. között született fiatalok, akik még nem kezdeték meg felsőoktatási tanulmányaikat. A pályázaton részt vehetnek határon túli magyar fiatalok is, azonban az EU döntőre csak azok juthatnak, akik magyarországi iskolába járnak vagy kettős állampolgárok.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. Továbbá lehet pályázni a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, sehol máshol nem alkalmazott, használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, ill. konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni.

A nyertesek – szakmai, tudományos továbbfejlődésük támogatására – egy éven keresztül havi 30, 20, illetve 10 ezer forint ösztöndíjban részesülnek, illetve a felsőoktatási intézmények döntése alapján 30 többletpontot is kaphatnak a felvételi eljárás során. A legfiatalabb díjazott megkapja a Vodafone Magyarország Alapítvány 150.000 Ft-os, egyösszeg Junior Ösztöndíját is

A legjobb három pályázó lehetőséget kap 2019 szeptemberében, Szófiában, az Európai Unió által, 40 ország részvételével rendezendő európai döntőn való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat (3500-7000 euró) lehet nyerni

A pályázatok első beadási határideje 2018. november 28-a, 15 óra, amikorra e-mailben kell eljuttatni a legfeljebb két oldalban ismertetett megoldandó természettudományos, műszaki problémára irányuló ötletet.

A részletes pályázati felhívás az Innovációs Szövetség ( http://innovacio.hu/3a_hu_28_felhivas.php ) weboldalán olvasható.

 

Forrás:
28. IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY (2018/2019-ES TANÉV)
FELHÍVÁS – innovacio.hu – 2018. október 2.

Kép forrása: http://innovacio.hu/index.html