A szellemi tulajdon védelme
 

Ujvári János diplomadíj-pályázat 2019

A A A    Nyomtatható verzió

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) pályázatot írt ki a 2018-2019 tanév őszi félévében végzős hallgatók részére.

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdonvédelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdonvédelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

A pályázaton a végzős hallgató az általa készített diplomamunkával/szakdolgozattal tud nevezni, amelyben a választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait tárja fel legalább 10 oldal terjedelemben, illetve olyan diplomamunkával/szakdolgozattal, ami teljesen a szellemitulajdon-védelem valamely kiválasztott kérdésének van szentelve.

A dolgozatnak tükröznie kell, hogy a hallgató legalább alapfokon átlátja és értelmezi a szellemitulajdonvédelem rendszerét, és ebben el tudja helyezni saját témájának, megoldásának vizsgálatát. A pályázat megírását az SZTNH szellemitulajdon-védelmi képzéssel és egyéni szakmai konzulens biztosításával támogatja, akinek feladata végigkísérni a hallgatót a dolgozat elkészítésén és segíteni a dolgozat megírását.

A pályázat versenyeztetésen alapul, a hallgatók öt kategóriában nyújthatnak be munkákat: szabadalom/használatiminta-oltalom, védjegyoltalom, formatervezésiminta-oltalom, szerzői jog, szellemitulajdon-védelem gazdasági szerepe.

Az öt meghirdetett kategória mindegyikében az első három helyezett kerül díjazásra: 150, 125 és 100 ezer Ft összeggel. A pénzjutalomban nem részesülő hallgatók pedig értékes könyvcsomagot kapnak.

Ezeken felül a pályázat résztvevői olyan tudáshoz jutnak, amit a későbbiekben a munkaerőpiacon kutatóként, mérnökként vagy bármilyen más hivatás keretében is hasznosítani tudnak.

 

A pályázati szándék regisztrálásának határideje: 2018. október 29.
A diplomadíj-pályázat elkészítésének határideje: 2019. március 6.

A részletes felhívás az SZTNH honlapján érhető el: https://www.sztnh.gov.hu/hu/hirek/sztnh-hirek/hirek-esemenyek

 

Forrás:
Megjelent az Ujvári János diplomadíj-pályázat 2018/19. tanév őszi félévének kiírása – sztnh.gov.hu – 2018. október 02.

Kép forrása:  https://www.sztnh.gov.hu/hu