A szellemi tulajdon védelme
 

KofaGO – Adni.Venni.Vinni

A A A    Nyomtatható verzió

Egy magyar fejlesztő csapat  KofaGO néven olyan értékesítési csatornát hozott létre, ahol a hazai termelők közvetlenül a vásárlókkal állhatnak kapcsolatban. Az innovatív mobil alkalmazás összegyűjti a termelőket az egész országból, ezáltal a termelők és portékáik kereshetővé válnak és a vásárlók közvetlenül vehetik meg vágyott termékeiket. Az iOS-re és Androidra egyaránt letölthető alkalmazás segítségével termelőkre és akár egyetlen árucikkre szűrve is lehet keresni. Be lehet állítani, hogy milyen termékek érdekelik a vásárlót és mennyi időt/kilométert hajlandó megtenni értük. Az alkalmazás ez alapján ajánlatokat tesz, milyen termékek esnek útba. A KofaGO előre jelzi a termékek árát is, így a vásárlók már indulás előtt tudni fogják, mennyit pénzt kérnek majd a termékért.


Az applikáció a termelőknek megjelenési, bemutatkozási lehetőséget biztosít: felkerülnek a KofaGO térképére és ezzel együtt ingyen három termék bemutatójára és a kapcsolódó információk megjelenítésére kapnak lehetőséget.

A közvetlen csatornának köszönhetően a termelők megtakaríthatják a felesleges logisztikai és minimalizálhatják a csomagolóanyaggal járó kiadási költségeiket, ezért a boltinál valamivel olcsóbb áron kínálhatják áruikat.

A vevők számos előnyben részesülhetnek: például megspórolhatják a sorban állást, illetve az így megvásárolt termékek garantáltan frissebbek és olcsóbbak lesznek, mintha azt egy kereskedőnél vették volna meg.


A mobil app lehetőséget ad az árusok értékelésére is, így a szolgáltatás használói első kézből tudnak infót szerezni arról, egyáltalán kinél érdemes vásárolni.

A fejlesztő cég – a projekt részeként – rövidesen két, teljesen automata értékesítési pontot állít fel nagy-forgalmú benzinkutakon, hogy a termelők helyben előállított termékeiket ezek, illetve az app segítségével eladásra kínálják. A teszt jelleggel működő automaták kültéri kivitelűek, de hűtött környezetet biztosítanak. 

 

Forrás:

Remek magyar ötlet a program, ami összehozza a hazai termelőket a vásárlókkal – hvg.hu – 2018. november 02.

Kép forrása:  https://kofago.app/hu/