A szellemi tulajdon védelme
 

Európai díjat nyert egy magyar egészségügyi startup

A A A    Nyomtatható verzió

Az idén Budapesten zajlott az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) legnagyobb pitching rendezvénye, ahol a startup-alapítók megmérettethették magukat a szakmai zsűri előtt. A nagyszabású startup-versenyen a kelet-közép-európai, valamint a dél-európai régió innovatív vállalkozásai gyűltek össze, akik 7 különböző kategóriában versenghettek.

A magyar HepC Zrt. olyan biológiai terápiás módszert dolgozott ki, amely stimulálja a szervezet immunrendszerét, megszünteti a patogén vírusok replikációját, melynek köszönhetően az egészségre ártalmas anyagok biztonságosan távoznak a beteg testéből.

Ezzel az innovációval a HepC Zrt. az InnoStarts Award harmadik helyezését  és a vele együtt járó 15 ezer eurós díjazását nyerte el.

Az az Európai Innovációs és Technológiai Intézet célja, hogy időben felfedezze a tehetségeket, illetve hogy végigkövesse az adott vállalkozás fejlődését. Azokat az ötleteket támogatja a szervezet, amelyek megoldják a legnagyobb, Európát körülvevő kihívásokat. Ezért létrejött a digitális, az élelmiszer, a nyersanyag, az egészségügy, az éghajlatváltozás és az energia divízió a szervezeten belül.

 

Forrás:

Magyar egészségügyi startup nyert európai díjat – portfolio.hu – 2018. november 19.

Kép forrása: https://eit.europa.eu/