A szellemi tulajdon védelme
 

Wash & Vau

A A A    Nyomtatható verzió

2016 óta érhető el egy új szolgáltatás hazánkban, mely egyre népszerűbb a kutyatartók körében, ez a Wash & Vau.

Az önkiszolgáló kutyamosó magyarországi meghonosításának ötlete a korábban műanyagipari mérnökként tevékenykedő Gergely Norberttől származik, akit erre egy, az Angliában látott kutyafürdető gép inspirált. Az új lehetőséggel azokon a kutyatartókon akart segíteni, akik vagy nem tudják, vagy nem akarják kedvenceiket a saját fürdőszobájukban fürdetni.

Mivel a külföldön működő kutyamosó gépek nem bizonyultak praktikusnak hazai használatra, ezért saját tervezésű kutyamosó géppel indult el a hazánkban még újdonságnak számító szolgáltatás Wash & Vau néven. Először csak Budapesten, de mostanra már az ország számos vidéki városában is elérhetők az önkiszolgáló kutyamosók.

„A Wash & Vau gépe hasonlóan működik, mint az otthoni fürdetés: a gazda betessékeli a kutyát a kádba, és egy tusfej segítségével megfürdeti. Kiválasztható a megfelelő funkció, így akár samponnal, kondicionálóval, vagy bolha- és kullancsriasztó samponnal is megfürdethető a kutya, melyek vízzel bekevert állapotban érkeznek a tusfejből. A végén pedig jön a szárítás (ehhez a kutya kap egy jópofa fülvédőt), a kádfertőtlenítés, majd a jutalomfalat.” – olvasható a forbes.hu oldalán.

A kutyamosó éjjel-nappal nyitva van, a gép érmékkel, papírpénzzel, bankkártyával és törzsvásárlói kártyával működik, 200 forint/perces egységáron. Az, hogy egy kutya fürdetése mennyiből jön ki, elsősorban a szőrétől függ, mint a méretétől. 

A kutyamosókban chipleolvasó is van, így ha valaki kóbor kutyát talál, ide is behozhatja őt, hogy beazonosíthassa a kutya gazdáját.

A szolgáltatás részleteiről bővebben lehet olvasni a Wash & Vau honlapján: https://kutyamoso.hu/

 

Forrás:

Azonnal szerelembe esett egy kutyafürdető géppel – országos bizniszt épít belőle – forbes.hu – 2018. április 09.

Kép forrása: https://7.kerulet.ittlakunk.hu