A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar fejlesztésű okos parkolási rendszer hódít Kínában

A A A    Nyomtatható verzió

Kína egyik félmillió lakosú városában Jangcsungban vezették be a magyar EPS Global Zrt. fejlesztését, a Cityzen nevet viselő okos parkolási rendszert.

A közterületi parkolóhelyeken geo-magnetikus szenzorok érzékelik a parkolóhelyek foglaltságát. A magyar rendszer az összes parkolási adatot begyűjti, elemzi, majd azokat a felhasználók rendelkezésre bocsátja. A Cityzen pontosan tudja, hogy mely parkolóhelyek szabadok vagy foglaltak, és mennyi ideig voltak azok, így feleslegesek a parkoló automaták.

A sofőrök egy mobil applikáció térképes felületén, LED forgalom irányító táblák segítségével pontosan látják minden egyes parkolóhely foglaltságát, majd ezek elnavigálják a gépkocsivezetőt a legközelebbi szabad parkolóhelyhez.

Az applikáció segítségével a parkolási díjfizetés is gyorsan és könnyen megtörténik, és amennyiben az autóvezető nem indította el a parkolási díjfizetést, akkor a legközelebbi parkolóellenőrt a Cityzen odaküldi, aki a szenzoradatok alapján elindítja a parkolást.

A magyar cég közleménye szerint az üzemeltetés megkezdése mellet újabb projektek megvalósítására és megszerzésére koncentrál. Jelenleg további három kínai várossal folytat tárgyalásokat.

 

Forrás:

Magyar cég fejlesztett okos parkolást Kínában – index.hu – 2018. december 12.

Kép forrása: https://www.linkedin.com/company/epsglobalzrt