A szellemi tulajdon védelme
 

Érettségire felkészítő applikációt készített két magyar egyetemista

A A A    Nyomtatható verzió

Két harmadéves egyetemista, Jakabos Bálint és Kosdi-Kovács Márton az érettségire teljes körűen felkészítő applikációt fejlesztett. Céljuk, hogy a modern technológia segítségével minél több diák egyszerűen, gyorsan és hatékonyan tudjon felkészülni az érettségire.

Az alkalmazás tökéletes minősége érdekében pedig egy külsős szoftverfejlesztő cég végzi a programozást.

Az alkalmazást a diákok könnyen le tudják tölteni az okostelefonjaikra. Működését tekintve igen egyszerű a használata: „a kezdőoldalon a diákok kiválaszthatják, hogy mely tantárgy melyik szintjének anyagát szeretnék elsajátítani. Miután megtalálják a számukra szükséges tananyagot, egy letisztult és átlátható képernyő jelenik meg, ahol eldönthetik, hogy a vázlatosan megírt, fejezetekre bontott tananyagot szeretnék böngészni; a feladatokat szeretnék gyakorolni és tudásukat ellenőrizni – melyen belül van lehetőségük gyakorolni témakörönként, vagy választhatják a „Véletlen 5” feladat menüpontot is – , vagy csupán arra van idejük, hogy átnézzék az „Elvárások”-at, mely szintén témakörönként jeleníti meg a hivatalos érettségi követelményeket.

Az applikáció többek között tartalmazza Magyarország egyik legelterjedtebb történelem érettségire felkészítő tankönyvének, a B. Mátyus Gyöngyi és Bori István által írt „Történelem Érettségi témavázlatok” c. könyvnek a teljes tartalmát, valamint az írók által kizárólag az app felhasználói számára készített több, mint 250 érettségi-centrikus gyakorlófeladatot”. – olvasható a 24.hu oldalán.

A két alkotó hosszú távú céljai között szerepel az applikáció vizsgára felkészítő nemzetközi elterjesztése.

 

Forrás:

Végre egy app, ami az érettségizőknek segít – 24.hu – 2019. január 08.

Kép forrása: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Meplab+Solutions+Kft.