A szellemi tulajdon védelme
 

A felesleges gyógyszerfogyasztást előzi meg egy új technológia eljárás

A A A    Nyomtatható verzió

Az MDQuest Kft. innovatív technológiája elkerülhetővé teszi, hogy hónapokig kezeljenek betegeket a szokásos készítményekkel, mire kiderül, hogy azok nem is hatásosak esetükben.

A szegedi székhelyű, biotechnológiai, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó vállalkozás forradalmian új eljárásával már egy vérvizsgálatból valószínűsíthető lesz az eredmény.

„A SOLVO MDQ Kit™ az első olyan orvosi diagnosztikai eszköz a világon, amely bizonyos multi-drog rezisztencia fehérjék aktivitásának mérésére alkalmas kvantitatív áramlási citometriával. Az MDR fehérjék a szervezet kémiai védekezési mechanizmusainak bástyái, a testidegen vegyi anyagok és gyógyszerek szervezetbe történő be- és kijutását szabályozzák, így hatással vannak a gyógyszeres kezelések hatékonyságára. Ezeknek a sejtpumpáknak a működése vezet az ún. „szimultán gyógyszer-rezisztencia” kialakulásához, amikor is a terápiás hatás az adott gyógyszer adagjának növelése ellenére sem éri el a kívánt szintet, mert a transzporter fehérjék kipumpálják a hatóanyagot a sejtekből.” – olvasható a mdquest.hu oldalán.

 

Forrás:

Magyar találmány a felesleges gyógyszerfogyasztás ellen – weborvos.hu – 2019. január 23.

Kép forrása: MDQuest Kft