A szellemi tulajdon védelme
 

Ökotáska kukoricakeményítőből - egy kiskunhalasi cégtől

A A A    Nyomtatható verzió

A csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó Bács-Kiskun megyei Poly-Pack Kft. legújabb innovációja az ártalmatlannak tűnő polietilén zacskók, táskák okozta környezeti terhek csökkentését szolgálja.

A magyar vállalkozás biológiailag lebomló, természetes anyagból, kukoricakeményítőből készít táskákat. Az öko táskák teherbírása, minősége megegyezik a hagyományos műanyag táskákéval.

A Magyarországon még forradalminak számító, innovatív csomagoló alapanyagból származó termékek szelektíven gyűjthetők, komposztálhatók, biológiai lebomlással hasznosíthatók.

A legújabb környezetvédelmi elvárásoknak teljes egészében megfelelő táskák, szatyrok, zacskók lebomlási ideje mindössze néhány hónap, szemben a hagyományos műanyagból készült, egyszer használatos szatyrokkal és zacskókkal, melyek lebomlási ideje 400 év.

A lakosság jelenleg leginkább a patikákban találkozhat a kukoricakeményítőből készült táskákkal, de kiskunhalasi cég reméli, hogy a termelés növelésével nemcsak az előállított termékek száma fog növekedni, hanem a vevőkör is bővülni fog, így idővel talán a bevásárlóközpontok polcain is feltűnhetnek az ökoszatyrok.

 

Forrás:

Hatalmas újdonság jöhet a boltokban: magyar cég forradalmasíthatja a bevásárlást — hellovidek.hu — 2019. február 08.

www.patikataska.hu weboldala

Kép forrása: https://www.facebook.com/PolyPack.Kft/