A szellemi tulajdon védelme
 

Robot takarítógépet fejlesztett egy magyar cég

A A A    Nyomtatható verzió

A B+N Referencia Zrt. kutatás-fejlesztési részlege - mindössze két év alatt - saját fejlesztésű takarítórobotot készített ICA (Integrated Cleaning Assistant) néven.

A jelenlegi a második prototípus, melynek tesztelése a Budapest Airport területén zajlik. A magyar takarítórobot kifejezetten nagy területek, mint például a reptéri terminálok, kórházi folyosók hatékony kiszolgálására a legalkalmasabb. Egy műszak alatt 1500 négyzetméter területet tud kiszolgálni, önállóan tervezi a bejárási útvonalát a beprogramozott takarítási helyszíntérkép alapján. Az akadályokat automatikusan kikerülő ICA megjegyzi a kimaradt területeket, és azokra később visszatér. A folyamatban levő fejlesztések eredményeként az elvégzett munkáról, a takarított és kihagyott területekről adatbázis készül, így a minőségellenőrzés is automatizálható.

A B+N Referencia Zrt. legújabb, a takarítási feladatok magasabb színvonalú és automatizált ellátását megcélzó innovációjának köszönhetően méltán bekapcsolódott a világ élvonalába.

 

Forrás:

Már tesztelik a magyar fejlesztésű robotot – portfolio.hu – 2019. február 21.

Kép forrása: http://hunhirado.hu/?r=33&c=6340