A szellemi tulajdon védelme
 

Kiválasztották a jövő fiatal tudománykommunikátorait

A A A    Nyomtatható verzió

A SCIndikátor az első országos tudománykommunikációs program, melynek célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait, olyan egyetemistákat és Phd hallgatókat, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan mutatják be a tudományos és technológiai szenvedélyüket, kutatási területüket. A SCIndikátor fontos eleme, hogy a tudomány kijusson a tantermek falain kívül és megmutassa, hogy az szórakoztató is lehet.

A program során ingyenes mentori támogatással és szakmai kurzusokkal segítik a pályázókat egészen a döntőig, ahol a zsűri – a bemutatott prezentációkat –a szakmai szempontok mellett kommunikációs szempontok szerint is értékeli.

„A 2019-es verseny győztese Lévay Krisztina lett, aki csapatával olyan komposztálási technológiát fejleszt, amely egy hónap alá képes csökkenteni a háztartási bioműanyag hulladék lebomlási folyamatát. A nyertes a  Zöld jövőkép - növényi alapú lebomló műanyag című előadásával az Év SCIndikátora üvegdíj és 500.000 Forint fődíjban részesült, továbbá a Brain Bar különdíjasaként lehetőséget kap, hogy a május végi fesztiválon prezentálja kutatási témáját. 

Különdíjat kapott Vajda Kitti, aki az autizmussal élő emberek agyműködését kutatja, és sajátélményű játékokon keresztül teremt olyan helyzeteket, melyben a közönség megtapasztalhatja, milyen lehet autizmussal élőnek lenni. Szintén különdíjas lett  B. Varga Emese, az építész hallgató a természetben meglévő jelenségeket, elveket igyekszik megérteni, és alkalmazni őket az építészetben. Az Élet és Tudomány különdíjasa Kis Dávid, aki a sugárbiológia és onkológia területén a sejtek közötti kommunikáció vizsgálja. A közönség díjas, Horváth Ivett Szalóme lett, ő különleges, versbe szőtt gyógytornájával a helyszínen is nagy sikert aratott.”- olvasható az index.hu oldalán.

Az alábbi linken megtekinthetők az idei döntősök és kutatási területük, illetve visszanézhető az elődöntő is, ahol kiderül, ki jutott be az idei 30 legjobb pályázóból, illetve honnan kezdték el a felkészülést.

https://www.facebook.com/scindikator/videos/219627955579952/

 

Források:

Lévay Krisztina nyerte a fiatal kutatók versenyét – index.hu – 2019. március 07.

SCIndikátor weboldala.

Kép forrása: http://www.sci-ndikator.hu/