A szellemi tulajdon védelme
 

Tudományról mindenkinek érdekesen, érthetően, röviden!

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Tudományos Akadémia és a British Council Hungary együttműködésének köszönhetően hazánkban idén is megrendezik a világ vezető tudomány-kommunikációs versenyét a FameLab-ot.

A FameLab célja, hogy megtalálja azokat a tehetségeket, akik képesek inspirálóan és izgalmasan beszélni a fontos és tudományos témákról.

A verseny lényege, hogy a résztvevőknek (18 éven felüli, természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok) három percben kell bizonyítaniuk rátermettségüket.

Figyelemmel arra, hogy a FameLab célja új tehetségek felkutatása, jelentős tudománykommunikációs vagy nyilvános kommunikációs tapasztalattal rendelkező jelentkezők regisztrációját nem fogadják, úgy mint PR referensek, művészek, előadóművészek, újságírók és más, tudományos kapcsolattartással foglalkozó kutatóintézeti dolgozók.

A jelentkezési határidő: 2018. március 24.

A FameLab Magyarország döntősei részt vesznek egy kétnapos mesterkurzuson, melyet tapasztalt brit instruktorok tartanak. A mesterkurzuson résztvevők jelentősen fejleszthetik kommunikációs képességeiket. Az országos döntő nyertese pedig elutazik a júniusi Cheltenham Tudományos Fesztiválra, a FameLab International döntőjére, és további nemzetközi kapcsolatokat építhet ki, melyek túlmutatnak az országhatárokon, rendszereken és tudományterületeken.

A versennyel kapcsolatban bővebb információ olvasható az mta.hu oldalán.

 

Forrás:

Tudományról három percben – FameLab 2019 – mta.hu – 2019. február 04.

Kép forrása:  https://mta.hu/mta_hirei