A szellemi tulajdon védelme
 

Egészségipari-biotechnológiai Tudáspark létrehozásáról kötött megállapodást

A A A    Nyomtatható verzió

A Semmelweis Egyetem (SE), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora és Józsefváros polgármestere szándéknyilatkozatot írt alá egy budapesti székhelyű Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról.

A tudásközpont célja a megfelelő egészségipari környezet megteremtése lenne, mely meghatározó szerepet vállalna az orvos- és egészségtudományokhoz kapcsolódó mindennapi gyógyításban, betegellátásban gyorsan hasznosítható kutatási tudásanyag megújításában. Szoros, de egyben rugalmas együttműködést alakítana ki az egészségipari szereplőkkel, támogatná a kis- és középvállalkozások, a nagyvállalatok, valamint az egyetemek közötti hatékony tudás- és munkaerőáramlást. Olyan fejlesztések láthatnak majd napvilágot, melyek a mesterséges intelligencia alkalmazásával segítik az egyes képalkotó diagnosztikai folyamatokat, javítják az orvosi ellátás hatékonyságát, új lendületet adnak a hazai bionikai, orvostechnológiai és gyógyszeripari fejlesztéseknek.

Az egyetemek közös Science Park létrehozására tett kezdeményezése egybevág a felsőoktatás versenyképességének növelését, a kutatás-fejlesztés-innováció megújítását eredményező kormányzati céllal, amit tartalmaz egyebek mellett a március 8-án megjelent, „Az országos Tudományos és Innovációs, Technológiai, illetve Ipari Park hálózat kiépítésének koncepciójáról” szóló kormányhatározat is.

Forrás:

EGÉSZSÉGIPARI-BIOTECHNOLÓGIAI TUDÁSPARKOT HOZ LÉTRE HÁROM EGYETEM JÓZSEFVÁROSBAN – semmelweis.hu – 2019. március 25.

 

Kép források:

http://www.gyogytornaszok.hu/index.php?page=esemeny&id=39

https://8.kerulet.ittlakunk.hu/holmi/oktatas/pazmany-peter-katolikus-egyetem-bolcseszet-es-tarsadalomtudomanyi-kar-budapest

https://szakmaikamara.hu/az-uni-nke-februari-hireibol/

https://8.kerulet.ittlakunk.hu/holmi/legfontosabbak/budapest-fovaros-viii-kerulet-jozsefvarosi-onkormanyzat-polgarmesteri-hivatal