A szellemi tulajdon védelme
 

Kísérleti projekt keretében rövidesen megalakul az Európai Innovációs Tanács

A A A    Nyomtatható verzió

Az Európai Innovációs Tanács (EIC) a tervek szerint 2021-től működne teljes körűen, addig pedig kísérleti projekt keretében is végezné feladatát: a legígéretesebb európai induló vállalkozások és kkv-k azonosítását és támogatását. Az Európai Bizottság sürgető kezdeményezésének oka, hogy ezzel is segítse az Európában jelenlévő innovációs szakadék megszűnését.

A tanács ebben az időszakában több mint 2 milliárd euró (640 milliárd forint) összeggel finanszírozza a kezdeti szakaszukban járó és kiforrottabb kezdeményezéseket.

A legfrissebb támogatási döntések értelmében az EIC jóvoltából 68 induló vállalkozás, kis- és középvállalkozás összesen 120 millió euró (38,4 milliárd forint) összegben kap támogatást.

A támogatottak között négy magyar kis- és középvállalkozás is szerepel: a budapesti Martin and Co Kft., a dunaújvárosi Pentele Mezőgazdasági Zrt., a felsőzsolcai Stringbike Kft., valamint a gödöllői EL-CO TECH Elektromos-Kommunikációs Technológiák Kft.

 

Forrás:

Az Európai Bizottság innovatív kezdeményezések támogatását segítő tanács létrehozását sürgeti – webradio.hu – 2019. március 18.

Kép forrása: http://trademagazin.hu/hu/az-europai-bizottsag-innovativ-kezdemenyezesek-tamogatasat-segito-tanacs-letrehozasat-surgeti/