A szellemi tulajdon védelme
 

Kiválasztották a 9. Be Smart verseny legígéretesebb startupjait

A A A    Nyomtatható verzió

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BKV) startupoknak meghirdetett versenyén a Sincroll Drive Technologies Kft. jutott tovább a júniusi düsseldorfi döntőbe.

A győztes startup egy újfajta hajtástechnológiát fejleszt, melynek innovációját az adja, hogy fogaskerekek helyett golyókat alkalmaznak a hajtóművekben. A Sincroll Drive-nek tizenhat országban van szabadalmuk a technológiákra, emellett számos prototípust készítettek, amelyek mindegyike igazolja koncepciójukat.

A németországi döntő kiváló lehetőségeket biztosít a vállalkozásnak arra, hogy kapcsolatokat építsen német befektetőkkel, cégvezetőkkel, döntéshozókkal, és megismerje a német startup-ökoszisztémát.

A 9. Be Smart verseny további négy ígéretes vállalkozásának a GlovEye, a HunCut CNC Kft., a HypCam, és a W-Heat startupokat választották, akik értékes hazai és nemzetközi szereplési, valamint kapcsolatépítési lehetőségeket kapnak a fővárosi önkormányzat, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.

A GlovEye csapat egy olyan speciális eszközt alkotott, amellyel a vak és gyengén látó emberek bármilyen nyomtatott szöveget Braille-írásként érzékelnek.

A HunCut CNC Kft. célja, hogy megalkossa és bevezesse a piacra a világ első intelligens desktop CNC megmunkálóközpontját, amely ötvözi a hagyományos CNC marógépet a 3D szkennerrel.

A HypCam egy nagy sebességű, torzításmentes 3D képfeldolgozó rendszert fejlesztett.

A W-Heat terméke egy olyan biológiailag lebomló homlokzati hőszigetelés, amely beépítve tartós, ellenáll a környezeti hatásoknak, viszont az élettartama végén, amikor eltávolítják a homlokzatról, természetes úton, szennyezőanyag hátrahagyása nélkül lebomlik.

 

Források:

Két nap alatt húsz nyertes startup – vg.hu – 2019. április 08.
Átadták a 9. BE Smart startup verseny díjait – webradio.hu – 2019. április 04.

Kép forrása: https://bvk.hu/rheinland-pitch-on-danube/