A szellemi tulajdon védelme
 

Tengerentúli bemutatkozásra kérték fel a magyar AerinX céget

A A A    Nyomtatható verzió

Egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk a magyar AerinX Kft.  kiterjesztett valóság (AR) alapú rendszer fejlesztéséről, amellyel a repülőgépek és más légiközlekedési eszközök külső felületi átvizsgálása, és az ehhez kapcsolódó karbantartási munka lényegesen egyszerűbbé, gyorsabbá és precízebbé válhat.

Az innovációnak köszönhetően a karbantartást végző mérnökök egy AR-szemüveg segítségével mérik fel egy-egy felületi sérülés méretét és pontos elhelyezkedését. Az AerinX képes rá, hogy valós-időben, három dimenzióban a gép felszínére vetítse az adott gépmodellel kapcsolatos valamennyi releváns műszaki információt, beleértve a lemezvastagságot adott ponton, illetve a sérülés történetet is. Ezáltal lényegesen gyorsabbá és pontosabbá válik az átvizsgálás, kiküszöbölhetővé válnak az emberi hibák, így a balesetek és légi katasztrófák száma is csökkenthető.

A repülőgépiparnak és a légi közlekedésnek világszinten is legjelentősebb szaklapja, az Aviation Week által szervezett MRO Americas konferencián 800 cég összesen 15 ezer képviselője vesz részt április 9-11. között, az egyesült államokbeli Atlantában.

A repülőgép-karbantartó iparág egyik legnagyobb és legjelentősebb észak-amerikai szakmai rendezvényén az USA és Kanada, illetve a világ legnagyobb és legjelentősebb vállalatai képviseltetik magukat.  Az MRO Americas szervezői a szegmens 10 legígéretesebb innovációja közé választották a magyar AerinX kiterjesztett valóságon alapuló technológiáját, így a hazai startup előadóként vesz részt a konferencián.

 

Források:

A világ 10 legígéretesebb repülőgép-karbantartó ipari innovációja között a magyar AerinX – airportal.hu –  2019. április 08.

Magyar megoldás segíthet a légikatasztrófák megelőzésében – orientpress.hu – 2019. január 07.

Kép forrása: http://aerinx.com/