A szellemi tulajdon védelme
 

EasyPlate néven új rendszámfelismerő rendszert fejlesztett egy magyar cég

A A A    Nyomtatható verzió

A magyar AlphaSonic Informatikai és Biztonságtechnikai Kft. új rendszerfelismerő alkalmazást fejlesztett Easyplate néven, kifejezetten VIVOTEK kamerákhoz.

Megoldásuk óriási előnye, hogy az új alkalmazás a kamerákban fut, ezért használata külön nem igényel költséges, PC alapú rendszámfelismerő szoftvert.

A fejlesztés innovációja abból adódik, hogy a rendszer képes önállóan felismerni és rögzíteni a rendszámtáblákat, egyidejűleg sorompót és hurkot is kezel a kamerák digitális ki- és bementén keresztül.

A rendszámfelismerő kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik, hogy lehetőség nyílik átadni az adatokat más rendszereknek http és socket[1] alapon, illetve feltölteni FTP-re[2], esetleg e-mail figyelmeztetést küldeni.

Az új alkalmazás naplójában időpont, rendszám és rendszámrészlet alapján is lehet keresni, de lehetőséget ad képalapú statisztikák készítésére a be- és kimenő forgalomról, vagy az éppen a területen tartózkodó járművekről.

Az EasyPlate felhasználási területe a parkolórendszerektől kezdve egészen a térfigyelő rendszerekig kiterjed, széles körű alkalmazása egyedi igényekre szabható.

 

Forrás:

Rendszámfelismerés, amire büszkék vagyunk: magyar fejlesztés, egyedi megoldás – alphasonic.hu – 2019. március 21.

Kép forrása: https://www.facebook.com/alphasonic.hu/?rf=182156708526935