A szellemi tulajdon védelme
 

Áttörést hozhat a degeneratív ízületi megbetegedések kezelésében

A A A    Nyomtatható verzió

A Sanatmetal Kft.-vel és a dicomLAB Kft.-vel konzorciális együttműködés keretében személyre szabott navigációs eljárást és implantátumokat fejlesztettek a szegedi egyetemen. Az innovatív eljárás lehetővé teszi a személyre szabott intraoperatív műtéti navigácót a váll- és térdízületi protetika, illetve a lábsebészet területein.

A fejlesztésnek köszönhetően tervezhetővé, pontosabbá válnak a csontsebészeti műtétek, mindez a betegek számára alacsonyabb kockázatot, gyorsabb felépülési időt, valamint a szövődmények csökkenését jelenti.

Az együttműködés során olyan navigáció-kompatibilis ortopédiai implantátumokat és műtőeszközöket is kifejlesztettek, amelyek nagyon magas minőséget és szakmai világszínvonalat képviselnek. Ezek közül is kiemelkedő a Sanatmetal új vállprotézis rendszere, amelynek fejlesztése a legkiválóbb magyar váll-specialisták tudásának bevonásával történt.

 

Forrás:

Személyre szabott navigációs sebészeti eljárást és implantátumokat fejlesztettek az SZTE-n – u-szeged.hu – 2019. április 16.

Kép forrása: http://www.u-szeged.hu/