A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar fejlesztés segítheti az IT-biztonságot

A A A    Nyomtatható verzió

Az informatikai biztonság területén tevékenykedő, hazánk egyik vezető startupja a Black Cell Kft. legújabb fejlesztése egy újonnan kifejlesztett rendszernaplózási folyamat.

A RevealedThreats nevű platform egyik alapvető feladata a potenciálisan veszélyes IP címek beazonosítása. Több mint 200 forrásból gyűjti össze és validálja az adatokat a pontrendszere szerint, illetve napi szinten frissít is. A naprakész adatbázisnak köszönhetően a legitim IP címek fehér listán maradnak.

Az új platform a behatolás elleni védelemmel együtt alkalmazva a kibertámadások megelőzésre is használható, ezen felül: ha korábban történt kommunikáció az ügyfél és a támadó között visszamenőleges elemzésre is van lehetőség.

Említésre méltó képessége a rendszernek továbbá az IoC-k (Indicator of Compromise) használata, amivel könnyebben azonosíthatóak a TTP-k (Tactics, Techniques and Procedures). Ezek feltérképezik azokat a taktikákat, technikákat és folyamatokat, amikkel a kiberbűnözők finomhangolják és menedzselik a támadásaikat.

„Megbízhatósága és hatékonysága miatt a szóban forgó rendszert a bűnüldözési és rendvédelmi szerveknek - akár valós idejű elemzésre - is ajánlják, mivel a támadók beazonosítása és lokalizálása mellett az esetlegesen bekövetkező károkozás minimalizálására szintén használható.”– olvasható a primonline oldalán.

 

Forrás:

Magyar fejlesztés segítségével ismertetik meg a vállalatokkal a támadóikat – hirek.prim.hu – 2019. április 23.

Kép forrása: https://www.facebook.com/BlackCellLtd/