A szellemi tulajdon védelme
 

Ígéretes energetikai fejlesztéseket díjazott az MVM Csoport

A A A    Nyomtatható verzió

A harmadik alkalommal kiírt MVM Edison 2019 energetikai startup felhívására az energetikai vállalatcsoport január végéig várta azokat a széles körben hasznosítható energetikai, energiatudatossági megoldásokat, amelyek valós problémára kínálhatnak megoldásokat, könnyebbé tehetik az MVM ügyfeleinek mindennapjait, illetve hatékonyabbá tehetik a hazai energetika működését.

A szakmai zsűri döntése alapján az MVM Edison 2019 nyertes startupjai az alábbiak:

InCharge – Az elektromos autóhasználat kihívásaira fejlesztett teljes körű applikációs megoldás –Kálmán Kornél, Kertész Dávid, Putti Krisztián, Tóth Zsófia, Tóth Bence.

A fejlesztő csapat célja egy olyan, teljes körű applikáció fejlesztése, amellyel a villanyautókkal gyorsan és egyszerűen tervezhetővé válik bármilyen utazás, figyelembe véve az elektromos autó adatait, a töltőhálózatot, az időjárási körülményeket, illetve az útviszonyokat is.

Magnelit – Mágneses, moduláris okoslámpa-családPánczél Patrícia, Berger Dániel, Kismartoni Zsolt.

A fényforrás mágneses modulokból épül fel, ezek szabadon, szerelés nélkül variálhatók, így az eszköz más és más formát, funkciót tölthet be. Lehet függő, mennyezeti, álló és fali, készülhet fából, kőből, fémből vagy akár textilből, annak érdekében, hogy minden egyedi igényt kielégítsen. Az okos világítási modul lehetővé teszi, hogy a lámpákat mobileszközzel, akár egy okos otthon részeként hangvezérléssel lehessen ki- és bekapcsolni, időzíteni, fényerőt állítani, aktiválni a beprogramozott világítási sémákat, hangulatfényeket, de akár órának és ébresztőnek is használható a termék.

MET3 ZenCharge – Villanyautók és légkondicionálók üzemeltetési igényét okosan elosztó szabályozó technológia –Pesti Csaba, Kenessey Tamás, György Levente, Sipos Bence.

Az innováció a villanyautók töltését szabályozza, a versengő töltési igények elosztásával. Az üzemeltetőket mindez segíti töltőik kihasználtságának növelésében, illetve lehetővé teszi, hogy például a lakóház áramellátását se terhelje túl az e-járművek töltése.

A három nyertes csapat lehetőséget kap arra, hogy akár 50 millió forint értékű magvető befektetést nyerjen el az MVM Csoporttól, továbbá a három projekt ötletgazdái egy tanulmányutat is nyertek az IBM franciaországi dizájnközpontjába, valamint egy 3 millió forint értékű kommunikációs csomagot lehetőséget biztosítva kommunikációs stratégia alkotásra, arculattervezésre, piackutatásra.

 

Forrás:

Kihirdették az MVM Edison startup verseny nyerteseit – mvm.hu – 2019. május 30.

Kép forrása:  http://mvm.hu/