A szellemi tulajdon védelme
 

Gábor Dénes–díj felterjesztési felhívás, 2019

A A A    Nyomtatható verzió

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is – immár 30. alkalommal – meghirdették a NOVOFER Alapítvány által létrehozott Gábor Dénes-díjat. A Gábor Dénes-díjak alapvető célja a névadó életpályájával szimbolizált innovatív magatartás elismerése.

A NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma várja a jelöléseket azokra a szakmán belül  ismert, kreatív, innovatív, jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő magyar (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakemberekre, – akik itthon, vagy határainkon túl – a természettudományos szakterületek valamelyikén az elmúlt 5 évben kiemelkedően eredményes innovatív teljesítményt értek el.

Az ideális jelölt teljesen új tudást létrehozó szakember, akinek műszaki-szellemi alkotását eredményesen hasznosítják, aki ismereteit a gyakorlatban alkalmazza, látóköre messze meghaladja a szűken vett szakterületet és a jelöléskor még nem töltötte be az 55. életévét. A díjra természetesen jelölhető idősebb szakember is.

A részletes pályázati kiírás és a jelöléshez szükséges háttéranyagok a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok-cimrol/  oldalon érhetők el.

A jelölések beküldésének határideje: 2019. október 10.

A díjat minden évben ünnepélyes keretek között adják át a meghívott állami vezetők közreműködésével, a különböző szakmai, tudományos, társadalmi vagy érdekvédelmi szervezetek, felsőoktatási intézmények, innovációs parkok és alapítványok tisztségviselőinek, a média képviselőinek jelenlétében.

A Gábor Dénes-díj ünnepélyes átadásának helyszíne 2005 óta a Parlament Felsőházi terme, és időpontja az adott év decembere.

 

Forrás:

GÁBOR DÉNES-DÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2019 – gabordenes.hu – 2019. július 09.

Kép forrása: http://www.gabordenes.hu/