A szellemi tulajdon védelme
 

DosGolpes – varázslatos mobil táncparkett

A A A    Nyomtatható verzió

A magyar DosGolpes okos táncpadlója segít a különböző spanyol, magyar vagy ír táncok helyes technikájának és ritmusképleteinek az elsajátításában.

A már 10 ország táncfesztiváljain és számos startup rendezvényén bemutatott hordozható táncpadló a flamenco mellett számos egyéb tánc gyakorlására is alkalmas, ugyanis minden fémmel patkolt cipővel táncolható, illetve intenzív lábmunkát igénylő tánchoz – mint például az ír vagy az amerikai sztepp – is kiváló gyakorlóeszköz. Ugyanakkor használhatják ugrókötelesek, nép- és akrobatikus Rock and Roll táncosok is.

A varázslatos táncparkett amellett, hogy folyamatos gyakorlásra és tanulásra inspirál, boldogsághormont szabadít fel a testben, fejleszti a ritmusérzéket, a mozgáskoordinációt, remekül oldja a feszültséget. Valóban varázslatos, a mobil eszköz a legjobb anti-aging módszerek egyike.

Mindezek mellett rehabilitációs és terápiás eszközként is kiválóan alkalmazható a mozgásszervi betegségből fölépülők és az egyéb mozgásterápiás kezeléssel fejlesztett, például a viselkedészavarral (hiperaktív, autista) élő gyermekek számára is.

Az okos táncpadlóhoz kétfajta okostelefonos alkalmazást fejlesztettek. Az egyik jelzi, hogy használója mennyire tartja az ütemet, a másik pedig az egészség megóvása érdekében, hang- és fénnyel jelzi, hogy mikor egészséges az adott táncmozdulat.

 

Forrás:

Tánccal és technológiával gyógyít a magyar startup – startuponline.hu – 2019. július 11.

Kép forrása:  www.pinterest.com