A szellemi tulajdon védelme
 

45 milliárd forint forrást kínáló tender indul kkv-k részére

A A A    Nyomtatható verzió

Július 19-én nyílik – a 2019-1.1.1-PIAC KFI kódszámú, „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” címen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) idei legnagyobb volumenű, 45 milliárd forint forrást kínáló pályázata. Célja a különböző méretű vállalkozások versenyképességének javítása a piacorientált kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeik, illetve hasonló célú együttműködéseik támogatásával.

A felhívás keretében piacképes termék, technológia vagy szolgáltatás fejlesztése, valamint prototípus piaci termékké fejlesztése is támogatható. A tender két alprogramjának – „A” és „B” – teljes keretösszege 45 milliárd forint.

A támogatási kérelmek elektronikus benyújtására a kitöltő program élesítésétől, várhatóan 2019. július 19-től kezdődően augusztus 5-én 14.00 óráig lesz lehetőség.

 

A pályázattal kapcsolatos további részletek az NKFIH oldalán érhetők el:

https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/piacvezerelt-kfi-projektek-2019-111-piaci-kfi/palyazati-felhivas-2019-111-piaci-kfi

 

Február 5. és március 6. között Országos Innovációs Roadshow vette kezdetét az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal szervezésében. A rendezvénysorozatnak az volt a célja, hogy a kutatás-fejlesztésben és innovációban érintettek számára bemutassák Magyarország újjá szerveződő innovációs ökoszisztémáját, valamint felmérjék a megújuló KFI pályázati rendszerrel kapcsolatban felmerült igényeket. Az összes megyét érintő, 25 helyszínen megvalósuló eseményen több mint 2800 érdekeltet sikerült bevonni a tervezési folyamatba. A konzultációk tapasztalatait, valamint az azt követő nyilvános társadalmi egyeztetésen felmerült véleményeket az NKFI Hivatala már beépítette a napokon belül a kkv-k számára elérhető pályázatába.

 

Források:

Negyvenöt milliárd forint vár a kkv-kre – trademagazin.hu – 2019. július 17.

ÚJ - Péntektől nyílik a 45 milliárd forint keretösszegű K+F+I-pályázat – palyazathirek.eu – 2019. július 15.

Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása – nkfih.gov.hu – 2019. május 29.

Országos Innovációs Roadshow – szellemitulajdon.hu – 2019. február 07.

 

Kép forrása:  https://nkfih.gov.hu/palyazoknak