A szellemi tulajdon védelme
 

Innovatív energiatudatos ötleteket díjaztak az MVM Edison startup versenyén

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) – az IBM-mel és az Innoenergyvel közösen – már harmadik alkalommal hirdette meg az MVM Edison innovációs pályázatát és startup versenyét.

A versenyt azzal a céllal indították, hogy megismerjék és támogatást nyújtsanak azoknak az innovatív ötletekkel jelentkező startupoknak, melyek valós problémákra kínálnak kivitelezhető megoldásokat. A beérkező pályamunkákkal kapcsolatban annyi volt az elvárás, hogy azok újító energetikai megoldásokat mutassanak be, továbbá a clean energy, energy efficiency, IoT, Big Data és mesterséges intelligencia témakörök valamelyikéhez kapcsolódjanak.

A tét hatalmas volt, ugyanis a döntős csapatok közül a legjobbnak ítélt három projekt az akár 50 millió forint magvető befektetés lehetőségét, 3 millió forint értékű kommunikációs szolgáltatáscsomagot, és egy tanulmányutat nyert Párizsba, az IBM dizájnközpontjába.

A szakmai szűri döntése alapján az MVM Edison start up verseny 2019. évi nyertesei:

InCharge – Okostelefonos alkalmazásuk az elektromos járművek töltését tenné egyszerűbbé, valamint az üzemeltetőknek nyújtana segítséget töltőik optimálisabb kihasználásában.

Magnelit – Egy mágneses, moduláris, testreszabható okoslámpa-családdal nevezett a versenyre. A termék dizájnja és funkciója is egyszerűen, szerelés nélkül alakítható a mágneses kialakításnak köszönhetően, az okos világítási modul pedig lehetővé teszi a termék irányítását okos eszközökről.

MET3R ZenCharge – Komplex rendszerük a sofőr, a háztartás, a villamosenergia-hálózat érdekeit, illetve a környezeti szempontokat is figyelembe véve képes optimalizálni a néhány éven belül Magyarországon is nagy számban elterjedő elektromos autók töltését. Innovációjuk lényege, hogy rendszerük elkerülje az áramhálózat túlterhelését a versengő töltési igények elosztásával.

 

Forrás:

Befektetés a jövőbe: MVM EDISON start up verseny 2019 – mult-kor.hu – 2019. július 22.

Kép forrása: https://www.facebook.com/mvmedison/