A szellemi tulajdon védelme
 

Közlekedési Innovációs Díj

A A A    Nyomtatható verzió

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) pályázati felhívást hirdetett Közlekedési Innovációs Díj elnyerésére.

Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet minden olyan Magyarországon hasznosított, vagy hasznosítás előtt álló közlekedési innovációs eredménnyel, tervvel, kutatási anyaggal, projekttel, amelyek kiterjedhetnek a közlekedés összes vagy valamely alágazatával összefüggő járműtechnológiára, közlekedési infrastruktúra/szolgáltatás-fejlesztésre, a forgalom szervezésére, ellenőrzési és díjszedési rendszerre, közlekedésgazdaságtanra, mobilitás-menedzsmentre, valamint az emberi tényezőkre (pl. humán faktor - ergonómia) is.

A pályázatok benyújtása elektronikus formában2019. szeptember 15-ig lehetséges.

A beérkezett pályázatokat a KTE által delegált/meghívott tagokból álló szakmai testület bírálja el, a nyertes Pályázó (egyén vagy csoport) díja az elismerést igazoló műtárgy és oklevél, valamint bruttó 1 millió forint pénzjutalom.

További részletek a NÚSZ weboldalán olvashatók.

A Közlekedési Innovációs Díj alapítóinak küldetése a hazai közlekedési ágazat fejlesztésével kapcsolatos előremutató ötletek, innovatív kezdeményezések, tudományos elképzelések felkarolása, a közlekedési szakma utánpótlás-nevelésének, erősítésének, megbecsültségének támogatása. A Díj a maga eszközeivel el kívánja érni, hogy a közlekedési innovációk mind szélesebb körben és növekvő arányban legyenek képesek hozzájárulni a társadalmi jóléthez, a gazdaság bővüléséhez, összességében pedig Magyarország versenyképességének növekedéséhez.

 

Forrás:

Pályázati felhívás, KÖZLEKEDÉSI INNOVÁCIÓS DÍJ 2019 – nemzetiujdij.hu – 2019. 08.

Kép forrása: https://www.autopalya.hu/articles/article/kozlekedesi-innovacios-dij