A biotechnológiai kutatás-fejlesztéssel, illetve takarmányadalékok előállításával foglalkozó Dr. Bata Zrt. takarmányba adagolható, gyógy- és fűszernövény alapú növényi adalékok kikísérletezésén dolgozik.
A legfrissebb kutatásuk során a szőlőmagból, az ánizsból, a fahéjból és egyéb gyógy-, illetve fűszernövényekből nyert anyagok együttes hatásait vizsgálják, ugyanis ezek antioxidáns-tartalma segíthet megelőzni a baromfiféléket és a sertéseket fenyegető megbetegedéseket.
Az eredmények rendkívül hasznosak bizonyulnak, hiszen az állattartók is számos előnyhöz, a fogyasztók pedig egészségesebb élelmiszerekhez jutnak.
„A kutatással foglalkozó cég szerint a jelenleg elterjedt antibiotikumokat és egyéb mesterséges takarmánykiegészítőket a jövőben kiválthatják a természetes alapú, a bélflórát támogató készítmények.” – olvasható a magyarnemzet.hu oldalán.
A magyar cég a 2021 végéig tartó projektben az Állatorvostudományi Egyetem mellett egy kanadai egyetemmel is együttműködik.
Forrás:
Növényi adalékokkal védenék meg az állatokat – magyarnemzet.hu – 2019. szeptember 01.
Kép forrása: Dr. Bata Zrt