A szellemi tulajdon védelme
 

Hazánkban elsőként vágás nélküli műtéti technikát oktatnak és alkalmaznak

A A A    Nyomtatható verzió

A Kelet-Közép Európai régióban egyedüliként a most megnyíló budapesti Premier Med Egészségügyi-, Oktató- és Kutatóintézetben oktatják és alkalmazzák a modern, vágás nélküli műtéti technikákat.

A Semmelweis Egyetem és az Európai Emlődiagnosztikai Társaság (EUSOBI) szakmai támogatásával létrejött új Premier Med központban végzik egyedül a pajzsmirigy jóindulatú göbjeinek nyitott műtét nélküli, rádiófrekvenciás ablációval történő kezelését, valamint a jóindulatú emlődaganatok egyik leggyakoribb típusának vágás nélküli eltávolítását fagyasztásos eljárással, krioablációval. 

Az intézmény kiemelt tervei között szerepel a rákkutatás is. A tengerentúlon már régóta hatékonyan alkalmazzák többféle tumorfajta kezelésére a rádiófrekvenciás abláció, illeteve krioabláció eljárásokat, ezért a hazai szakemberek azon dolgoznak, hogy Magyarországon is minél szélesebb körben elterjedjenek az eljárások. Már nemzetközi kutatásokat is folytatnak annak érdekébe, hogy az eljárásokat hamarosan a tumorfajták kezelése mellett, több szerv kezelésére és gyógyítására is alkalmazzák majd.

A különleges egészségügyi kutatóintézetben a Semmelweis Egyetem és elismert nemzetközi egyetemek hallgatóinak a legmodernebb beavatkozások megismertetése mellett célul tűzték ki a fiatal egészségügyi dolgozók itthon tartását is.

 

Forrás:

Különleges egészségügyi kutatóintézet létesül Magyarországon – origo.hu – 2019. október 11.

Kép forrása: medszerviz.hu