A szellemi tulajdon védelme
 

Négy magyar fotós kapott elismerést Londonban

A A A    Nyomtatható verzió

Az 55. alkalommal meghirdetett BBC Wildlife Photographer of the Year világpályázatán négy magyar fotós képe is szerepel az idei év díjazott természetfotói között.

A szakmai zsűri 48 130 képből választotta ki a száz legjobbat, amely szépségével és harmóniájával rávilágít természeti értékeink törékenységére, vagy épp mellbevágóan mutatja be a környezetkárosítás, az állatkínzás vagy az orvvadászat megoldhatatlannak tűnő problémáit.

Potyó Imre idén kapott harmadszor meghívást a londoni díjátadóra, ahol ezúttal egy gödi ártéren készült fotójával a folyószabályozások miatt sérülékennyé vált ártéri ligeterdők egyik legszebbike, a ligeti csillagvirág festményszerű bemutatásával vívta ki a zsűri elismerését.

Az sokak által ismert természetfotós, Máté Bence ezúttal fotóriporteri (Wildlife Photojournalism) kategóriában nyert különdíjat megcsonkított békákat ábrázoló képével, mellyel arra hívja fel a figyelmet, hogy tavasszal szerte a világon számtalan béka lábát vágják le étkezési céllal úgy, hogy az állat gyakran még életben van.

A 11-15 éves díjazottak között Koncz-Bisztricz Tamás sűrű ködben készült, sejtelmes hangulatú fafotója nyert különdíjat ebben a kategóriában.

A világpályázat zsűrije a száz díjazott fotón kívül további 25 képet is kiválasztott, melyek közül a közönség választhatta ki kedvencét. Tökölyi Csaba aranyfényekben készült, nászruhás „köpeny” mögé rejtőző kócsag fotója lett a negyedik magyar, akit díjaztak az idei pályázaton.

 

Forrás:

Magyar fotósok elismerése a világ legrangosabb természetfotós pályázatán – ng.hu – 2019. október 18.

Kép forrása: BBC Wildlife Photographer of the Year