A szellemi tulajdon védelme
 

Befejeződött az InnoEnergy őszi PRIMER mentorprogramja

A A A    Nyomtatható verzió

Az InnoEnergy HUB Hungary 2017. aug. 30-án kezdte meg működését. Elsődleges feladata az ígéretes, fenntarthatósággal, illetve energetikával foglalkozó vállalkozási ötletek felkutatása és támogatása. Ezen felül fontos szerepet tölt be a különböző iparági szereplők, befektetők bevonása, illetve mentori programok szervezése az InnoEnergy közösség tagjainak számára.

Az ősz folyamán meghirdetett Primer programja az InnoEnergy gyorsítás előtti inkubációs szolgáltatása az energiával kapcsolatos induló vállalkozások számára. A program célja, hogy olyan módszertant és eszközöket biztosítson, amelyek szükségesek a vállalkozók számára a vállalkozásuk felépítése előtt.

A legutóbbi díjmentes angol nyelvű felkészítő programon ezúttal hat vállalkozás teljesítette a 40 órás elméleti és gyakorlati képzést, melyen a startupok képviselői iparági szakértők és tapasztalt mentorok közreműködésével kaptak iránymutatást vállalkozásuk továbbfejlesztésére mind üzleti, mind kommunikációs területen.

„A B-Mobility Solutions Kft. az elektromos autózással kapcsolatos ismeretátadást tűzte ki zászlajára. Céljuk, hogy az online és valós életben szervezett tréningjeikkel és oktatásaikkal a magánszemélyek, a gépjárműflottákról döntő vállalati szakemberek és az elektromos autókra specializálódott vagy specializálódni készülő szerelők is olyan naprakész tudás birtokába kerüljenek, amelyekkel megfontolt és tudatos döntéseket hozhatnak.

A Datastart Kft. a nukleáris és egyéb ipari létesítmények fenntartását segítő robotokat tervez és épít, mentesítve az emberi munkaerőt a tevékenységek ellátása közben felmerülő veszélyektől és kiküszöbölendő az esetleges hibáikat.

A Hydroxia csapata az úgynevezett nanobuborék-technológia megalkotásával ad választ a szennyvízkezelés során felmerülő energiahatékonysági problémákra. A különösen finom buborékok alkalmazásával a jelenleg használt módszereknél sokkal hatékonyabb és környezetkímélőbb módon kezelhető a szennyvíz.

Az MG Építész Kft. a XXI. század lakhatási elvárásainak megfelelő falazóelem-családot fejleszt. Innovációjuk, az ásványi alapú „GEObrick” falazóelem égetés és cement hozzáadása nélkül, másodlagos nyersanyagokból létrehozható geopolimer felhasználásával készül. A felhasznált alapanyagoknak és a gyártási technolóigának köszönhetően a GEObrick messzemenőkig alkalmas napjaink környezetvédelmi igényeinek kielégítésére. Tulajdonságai révén az építőelemből kedvező élettani hatásokkal bíró – többek között kipárolgó vegyszertől mentes, hő- és nedvességkontrollal rendelkező – falak emelhetők.

A Nebula 42 csapata a kereskedelmi hajózás globális környezeti terhelésének visszaszorításáért dolgozik. Céljuk egy olyan komplex információs rendszer létrehozása, mely átláthatóbbá és nyomon követhetőbbé teszi a kereskedelmi hajózási vállalatok számára az egyes üzemanyag felhasználási technológiák által kínált alternatívákat.

A Terra Humana Ltd a mezőgazdaság stratégiai jelentőségű alapanyaga, a foszfát pótlására dolgoz ki módszereket, az állattenyésztési iparág egyik mellékterméke, az állati csont felhasználásával. A technológiájukkal létrehozott biomassza a csont kivételes szerkezetének köszönhetően kifejezetten nagy hatékonysággal és széles körben felhasználható.” – olvasható az mmonline.hu oldalán.

Az InnoEnergy hazai energetikai startupok versenyképességét erősítő programjának következő képzés 2020 januárjában kezdődik, melyre folyamatosan várja a jelentkezőket.

 

Forrás:

Megvannak a legígéretesebb hazai energetikai startupok – mmonline.hu – 2019. november 08.

Kép forrása:  https://www.facebook.com/pg/InnoEnergyHUBHungary/posts/