A szellemi tulajdon védelme
 

Rangos innovációs versenyt nyert külföldön egy magyar rákkutató cég

A A A    Nyomtatható verzió

A daganatos betegek személyre szabott, célzott terápiájának kiválasztásával foglalkozó magyar rákkutató cég, az Oncompass Medicine nyerte az idei GET IN THE RING! V4 regionális startup- és innovációs versenyt.

Az Oncompass Medicine Zrt. innovációja egy olyan orvosi szoftver, amely a daganatos betegek esetében – az elkészült géntérkép alapján – összeköti a talált génhibát a megfelelő terápiás lehetőséggel. A szoftver lehetőséget biztosít arra, hogy egyszerre akár több ezer orvos is használja, megosztva tapasztalataikat, hogy azok később hasznos információként szolgálhassanak orvos társaiknak. Ezzel hozzájárul ahhoz, hogy az orvosok a legsikeresebb kezelést választhassák betegeiknek és elkerüljék a korábban hatástalan eljárásokat.

A páciens konkrét igényeihez igazított, személyre szabott rákkezelési stratégia bizonyítottan jobb eredményekhez vezet, mellyel sok esetben gyors javulást lehet elérni a betegség kezelésében.

A magyar cégnek nem ez az első külföldön elismert sikere. Az Oncompass Medicine pár héttel ezelőtt kapta meg az Amerikai Klinikai Onkológusok Társaságának díját a Bangkokban rendezett, áttörő onkológiai innovációkról tartott - Breakthrough Innovations in Oncology - konferencián.

Idén júniusban Hágában, a globális innovációs konferencián - Global Enterpreneurship Summit - az előadók között az Oncompass Medicine képviselte Magyarországot, míg tavaly az amerikai Forbes a jövő megoldásának nevezte az Oncompass Medicine fejlesztését a betegek személyre szabott terápiájának kiválasztására.

 

Forrás:

Óriási magyar siker a rákgyógyításban: megint a hazai kutatók fejlesztését díjazták külföldön – femina.hu – 2019. november 15.

Kép forrása:   https://www.molekularis-diagnosztika.hu/rolunk/