A szellemi tulajdon védelme
 

Rangos nemzetközi díjat nyert a Magyar Zene Háza

A A A    Nyomtatható verzió

A Liget Budapest Projekt egyik épülete, a Magyar Zene Háza októberben már elnyerte Európa legjobb középületének járó díjat, majd a kontinens legkiválóbbjaként a világ 10 régiójának kategóriagyőztesei között lett az első és nyerte el most "A legjobb nemzetközi középület" díjat.

Az idei elismerést nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri ítélte oda több különböző kategóriában. Minden esetben vizsgálták a projekttervezést, a minőséget, az innovációt, az egyediséget és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget.

A Magyar Zene Háza a gazdag magyar zenei hagyományt fogja közelebb vinni minden hazai és külföldi látogatójához a 21. századi technikán alapuló interaktív kiállításokkal, zenepedagógiai műhelyekkel, zenei és a zenéhez kötődő eseményekkel és az egykori zenepavilonok hangulatát idéző szabadtéri koncertekkel. Az épület a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közvetlen közelében épül, a már elbontott, egykori Hungexpo irodaházak helyén.

A Néprajzi Múzeum tavalyi és a Magyar Zene Háza idei díjával a Városligetben két olyan intézmény is épül, amelyet a világ legjobbjai között tart számon a szakma.- olvasható a Városliget Zrt. közleményében.

 

Forrás:

Újabb rangos díjat nyert a Liget Budapest Projekt egyik épülete – infostart.hu – 2019. december 03.

Kép forrása: https://www.origo.hu/itthon/20191203-ligetbudapest-a-legjobb-nemzetkozi-kozepulet-lett-a-magyar-zene-haza.html