A szellemi tulajdon védelme
 

Tudás. Élmény. Kapcsolat – konyvtárak.hu

A A A    Nyomtatható verzió

Új online felülettel segítik az olvasni szerető és a kultúra iránt érdeklődő lakosságot, mely felület a könyvtárakkal együttműködve folyamatosan épül és a könyvtárak által fejlesztett és létrehozott tematikus gyűjteményeket, digitális könyvtárakat és virtuális kiállításokat foglalja magában.

A Könyvtári Intézet gondozásában elindított új  konyvtarak.hu weboldal megannyi fontos, a társadalom számára értékes, a tanulást, a tanítást, a gyereknevelést, a kikapcsolódást támogató, folyamatosan aktualizált információt gyűjt össze és tesz közzé egy felületen az ország könyvtárainak helyben igénybe vehető, illetve online szolgáltatásaiból válogatva.

Az elsősorban a könyvtárakat és az olvasást népszerűsítő honlap felületén az aktuális információkon túl az oktatásban jól használható digitális tartalmak hiteles, országos, ingyenesen használható gyűjteménye is elérhető, mellyel többek között a könyvtárak és a pedagógusok együttműködését, munkájuk magasabb szintre emelését kívánják támogatni.

Az új honlap külön felületet biztosít az Országos Széchényi Könyvtár által üzemeltetett Kérdezd a könyvtárost! tájékoztató szolgáltatásnak is, illetve a látogatók közvetlenül keresést indíthatnak a Magyar Országos Közös Katalógus (MOKKA) adatbázisában, ahonnan megtudhatják, hogy az általuk keresett könyv melyik könyvtárban található meg.

 

Forrás:

Közös hozzáférési pont a könyvtárak változatos szolgáltatásaihoz – elindult a könyvtárak.hu – oszk.hu – 2020. március 05.

Lép forrása: konyvtarak.hu