A szellemi tulajdon védelme
 

Ki lesz az év SCIndikátora 2020-ban?

A A A    Nyomtatható verzió

A SCIndikátor-t a Nők a Tudományban Egyesület hívta életre még 2016-ban, azzal a céllal, hogy a tudományos terület szereplői képesek legyenek közérthető nyelven megismertetni területüket a hallgatósággal.

A SCIndikátor az ország első tudománykommunikációs mentorprogramja, amely fiatal kutatókat támogat kommunikációs készségeik fejlesztésében.

A mentorprogramra azok a 18-35 éves fiatalok jelentkezhetnek, akik STEM (természettudományos, informatikai, mérnöki, illetve matematikai) területen tanulnak, dolgoznak, kutatnak vagy terveznek kutatni és szeretnének magabiztos előadókká válni. Az ingyenes képzés során személyre szabott mentorálás és csoportos tréningek segítik a benne résztvevőket.

Hogy ki lesz az Év SCIndikátora 2020-banazjúnius 10-én fog kiderülni. Akkor ugyanis élőben közvetítik a 2020-as SCIndikátor verseny döntőjét 14.00-órától a program Facebook oldalán. A megmérettetésen az idei program tizenkét legtehetségesebb kutatója mutatja be tudományos kutatását. A döntősök prezentációi izgalmas tudományterületekben, a robotikától a precíziós mezőgazdaságig, a digitális egészségügytől a populációgenetikáig kalauzolja el a nézőket.

A SCIndikátor döntősei az alábbi linken megtekinthető: http://www.sci-ndikator.hu/dontosok-2020/.

 

Forrás:

AZ ÉV SCINDIKÁTORA 2020-BAN – sci-ndikator.hu

Kép forrása:  http://www.sci-ndikator.hu/