A szellemi tulajdon védelme
 

E-learning platformot fejlesztett egy magyar starup egyetemisták online tanulásáért

A A A    Nyomtatható verzió

Három magyar fiatal Prepaired néven globális oktatási platformot fejlesztett, lehetővé téve mindenki számára, hogy szerte a világon hozzáférjen és megossza ismereteit.

A Prepaired célja, hogy visszahozza a tanulásnak azt a közösségi aspektusát, ami java részt megszűnt az egyetemek távoktatásra átállásakor. Amikor a hallgató a tanulás során elakad, akkor egy „study request”-et tehet fel, amelyben meghatározza a tantárgyat és a felmerült kérdéseit. Más felhasználók, akik az adott területen jeleskednek, felajánlhatják hogy elmagyarázzák az adott témát egy videóhívás keretében. Miután a tanuló választ kapott a kérdéseire, a platform egy új társat javasol a tanulónak, hogy tovább tudja adni a tudását. A tanulás ezen egyedülálló peer-to-peer megközelítésével a hallgatók 18-szor jobban sajátítják el a tudást, mint egy hagyományos egyetemi előadás során.

A Prepaired a Seedrs közösségi finanszírozási oldalon indított kampányt, ahol egy 50.000 fontos befektetést tűztek ki célul, melynek már 64%-át el is érték alig egy hét alatt. A Seedrs platformon már 10 fonttól be lehet fektetni a cégbe, amiért cserébe részesedés jár.

A Prepaired alapítói 4 éve dolgoznak különböző e-learning megoldásokon. Egy korábbi, az érettségire félkészítő alkalmazásukat az érettségiző diákok több, mint 20%-a használta.

Az oldal szeptember második felében lesz publikus, elsősorban az angol piacra fókuszálva, mivel ott egyre többen jelentik be, hogy idén már biztosan online fog folyni az oktatás jelentős része.

 

Forrás:

Magyar startup segít angliai egyetemistáknak otthonról tanulni – startuponline.hu – 2020. szeptember 08.

Kép forrása:  https://www.seedrs.com/prepaired