A szellemi tulajdon védelme
 

Idén a virtuális térben várta az érdeklődőket a Tudományok Fővárosa fesztivál

A A A    Nyomtatható verzió

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) főtámogatásával október 17-én lezajlott a régió leginspirálóbb tudományos fesztiválja a Tudományok Fővárosa. A rendezvény célja a felnövekvő generációk figyelmének felkeltése a felfedezések, a tudományok, az innováció, a kutatás-fejlesztés iránt, a mérnöki és tudományos pálya népszerűsítése, az utánpótlás megalapozása.

A járványhelyzetre tekintettel ezúttal a virtuális térben gyűltek össze a STEM-területek nagyjai. Hazai kutatóintézetek, hazai éllovas K+F nagyvállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, tudományos és technológiai szervezetek, főiskolák és egyetemek mutatták be tevékenységüket, illetve legújabb kutatás-fejlesztési és innovációs eredményeiket a nagyérdeműnek.

Az izgalmas, inspiráló és látványos fesztivál keretein belül az érdeklődők a Svábhegyi Csillagvizsgálóból online streamen követhették az előadásokat és bemutatókat. A résztvevők az esemény Facebook oldalán futó közvetítéseknek köszönhetően merülhettek el a digitalizáció rejtelmeiben, megismerhették a legmoderneb techológiákat, felfedezhették az égboltot, kitekinthettek a világűrbe, bebarangolhatták a környezettudományok hegyeit és völgyeit, drónok szárnyán járhatták be az ismeretlen vidékeket, feltérképezhették a társadalom sűrű szövetét és tanulmányozhatták az egészségtudományok újdonságait.

Aki nem tudta élőben követni az online eseményt, de utólag szívesen megnézné az előadásokat, az megteheti a Facebookon, a rendezvény weboldalán és Youtube-on is.

 

Forrás:

Nézzük meg online az idei Tudományok Fővárosát – feol.hu – 2020. október 14.

Kép forrása:  https://tudomanyokfovarosa.hu/