A szellemi tulajdon védelme
 

A papíralapú étlap helyett jó alternatíva lehet az érintésmentes étlap

A A A    Nyomtatható verzió

A koronavírus-járvány miatt kiemelkedően fontossá vált a fokozott higiénés és egyéb biztonsági előírások betartása. Így van ez a vendéglátás terén is, ahol sok esetben a kézről kézre járó étlap jelenti fertőzésveszély szempontjából a legnagyobb problémát.

Erre kínál megoldást a Screbo innovációja, melynek lényege, hogy a vendégek az asztalokra kihelyezett QR-kódok beolvasásával saját okostelefonjuk segítségével tekinthetik meg az adott étterem kínálatát, sőt egy újabb fejlesztésüknek köszönhetően akár már meg is rendelhetik a kiválasztott ételeket. Különlegességét az adja, hogy étlap eléréséhez nem kell külön alkalmazást letölteni a telefonra, mindössze internetkapcsolat szükségeltetik hozzá.

Az innovatív technika alkalmazása számos, a vendéglátóiparban gyakran felmerülő problémákra is  gyógyír, mint például: minimalizálja a rendelési és várakozási időt, az e-megjelenés bővebb tájékoztatásra ad lehetőséget az ajánlások tekintetében, növeli a vendéglátóhely hatékonyságát.

A Screbo admin felülete is könnyen kezelhető, ahol a speciális ajánlatok feltüntetése mellett van lehetőség az allergének és egyéb információk megjelenítésére is. Nem utolsó sorban a rendszer bevezetésével csökkenthető a várakozási idő, a kontaktusok számának csökkentése pedig fontos elvárás lehet az alkalmazottak védelmét illetően. A virtuális étlapnak köszönhetően a menü és az árak rendszeresen, könnyedén és gyorsan módosíthatók. Ilyen módon a vendéglátós nem csak pénzt és időt spórol, de még a környezetet sem terheli felesleges papírhulladékkal.

 

Forrás:

Érintésmentes étlappal rukkolt elő egy magyar startup – drivemebaby.hu – 2020. szeptember 26.

Kép forrása:  https://screbo.com/erintesmentes-etlap/